Overblijven met plezier dankzij de overblijf van Kinderstralen, Lunchen op school

Vaak horen wij dat overblijven door kinderen als spannend wordt ervaren en soms horen wij zelfs van scholen dat kinderen helemaal niet naar de overblijf willen. Bijvoorbeeld omdat ze hier niet tot rust kunnen komen of zich hier niet thuis voelen. Bij Lunchen op school, onderdeel van Kinderstalen, zorgen wij ervoor dat overblijven op scholen weer leuk wordt en kinderen vol nieuwe energie aan het volgende deel van de dag kunnen beginnen. Wij begrijpen dat ieder kind unieke behoeftes heeft en de medewerkers van de overblijf zorgen er dan ook voor dat aan deze behoeftes wordt voldaan, zodat ieder kind zich thuis voelt, ouders hun kind met een gerust hart naar de overblijf laat gaan en scholen worden ontzorgd.

Waarom een kind laten overblijven?

Sommige scholen werken met een continurooster, terwijl andere scholen tussen de middag een pauze voor de kinderen inlassen waarin zij naar huis kunnen gaan. Voor ouders is dit vaak een lastig moment, bijvoorbeeld vanwege werk of wanneer er andere redenen zijn waardoor zij het praktisch vinden dat hun kind kan overblijven op school. De keuze is echter niet altijd eenvoudig, zeker niet wanneer een kind de overblijf als negatief ervaart.

Toch kan overblijven ook een rustmoment bieden voor een kind. Zeker wanneer de medewerkers bij de overblijf oog hebben voor de unieke behoeftes van het kind en hier juist op in kunnen spelen zorgt het overblijven voor minder schakelmomenten op de dag en kan het kind ook op school nieuwe energie opdoen voor het tweede schooldeel. Daarom verzorgt Lunchen op school, onderdeel van Kinderstralen, de overblijf op een ontspannen en prettige manier voor nu al ruim 15.000 kinderen in 8 provincies.

De overblijf van Lunchen op school

De werkwijze van Lunchen op school bij de overblijf heeft een positief effect dat niet alleen zijn weerslag heeft op het kind, maar ook merkbaar is voor school en ouders. Zo vertelt één van de directeuren die Lunchen op school voor het overblijven heeft ingeschakeld: “Wij worden als school ontzorgd en daar zijn we natuurlijk enorm bij gebaat.” Niet alleen ontzorgt het overblijven met Lunchen op school scholen en ouders, juist de kinderen die moeten overblijven hebben baat bij onze gespecialiseerde aanpak. Doordat wij aandacht besteden aan een veilige, ontspannen en gezellige sfeer tijdens de overblijf, krijgen de kinderen tijd en rust om weer met nieuwe energie hun tweede dagdeel te beginnen. In plaats van een noodzakelijk kwaad wordt het overblijven weer een feestje.

Meer over onze diensten te weten komen?

Wilt u meer over onze diensten te weten komen, wilt u als school van onze overblijf gebruikmaken? Neem dan contact met ons op. U kunt ons eenvoudig bereiken via het contactformulier op onze website. Wij reageren dan zo snel mogelijk op uw vraag. Natuurlijk kunt u uw vragen ook telefonisch stellen. Voor vragen over het overblijven bellen scholen naar 030 - 244 48 99 (tot 16:00 uur). Ouders kunnen tussen 09:00 en 14:00 voor hun vragen over de overblijf terecht op 030 - 244 00 65.


Scroll naar beneden