Tussenschoolse opvang / tso

Voor veel kinderen is overblijven in het begin spannend en soms wordt dit door kinderen zelfs als vervelend ervaren. Niet nodig vinden wij, want dankzij onze manier van werken voelt het kind zich thuis en is de tussenschoolse opvang, ook wel tso genoemd, echt een moment van ontspanning. Daarbij vinden we het belangrijk dat kinderen zich kunnen opladen voor het tweede deel van de schooldag. De tussenschoolse opvang is voor veel ouders een noodzakelijke oplossing, bijvoorbeeld omdat ze werken of omdat ophalen en wegbrengen om een andere reden lastig is. Wij richten de tso op een fijne manier in, waarbij het kind centraal staat en het ook echt kan genieten van het moment vrij.

Wat betekent tussenschoolse opvang of tso?

Wanneer op school niet wordt gewerkt met een continurooster betekent dit dat er tussen de middag een moment ontstaat waarop ouders twee keuzes hebben. Ten eerste kunnen zij natuurlijk hun kind naar huis laten komen om te eten, waarna het kind weer teruggaat naar school voor het laatste deel van de dag. Maar lang niet alle ouders hebben de mogelijkheid om tussen de middag thuis te zijn, waardoor tussenschoolse opvang (tso) de tweede optie is.

Tussenschoolse opvang of tso is een meer officiële benaming voor het laten overblijven van kinderen op school. Dit betekent niet dat het slechts een pauze is die kinderen moeten overbruggen. De tussenschoolse opvang moet in onze optiek de kinderen een rustmoment bieden. Daarom moet er tijdens de tso voldoende aandacht zijn voor de unieke eigenschappen van het kind, waardoor hij of zij echt kan ontspannen en zich op kan laden voor het tweede deel van de dag.

Wat doen wij tijdens de tso?

Bij Kinderstralen verzorgen wij dagelijks de tussenschoolse opvang voor 15.000 kinderen op basisscholen in 8 provincies. De Overblijfmedewerkers zorgen voor een welkom gevoel en een veilige sfeer tijdens de opvang, zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten overblijven. Onze medewerkers begeleiden de overblijfgroep met plezier en zorgen voor een goede, rustige overdracht naar de leerkracht. Tussenschoolse opvang is op deze manier niet een overbrugging, maar een warm nest waar kinderen graag vaker verblijven.

Veel scholen kiezen ervoor om de tussenschoolse opvang uit te besteden aan onze professionals. Natuurlijk wordt er om verschillende redenen gekozen voor onze tso. Zo vertelt de directeur van een basisschool die gebruik maakt van Kinderstralen: “Vanaf moment één was er rust.” De ervaringen met onze manier van werken tijdens de tussenschoolse opvang laten zien waarom scholen kiezen voor de tussenschoolse opvang met Kinderstralen.

Meer weten over onze tussenschoolse opvang?

Hebt u interesse in de tussenschoolse opvang van Kinderstralen? Dan geven wij u graag meer informatie over onze tso en onze manier van werken. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar u kunt natuurlijk ook bellen. Ouders kunnen tussen 09:00 en 14:00 bellen naar 030 - 244 00 65 en scholen kunnen ons bereiken tussen 09:00 en 16:00 via het telefoonnummer 030 - 244 48 99.

Scroll naar beneden